De rEvolutie begint nu: Occupy Den Haag

occupywallstreet-w680

Het begon allemaal met een oproep op 13 juli van Adbusters:

On September 17, we want to see 20,000 people flood into lower Manhattan, set up tents, kitchens, peaceful barricades and occupy Wall Street for a few months. Once there, we shall incessantly repeat one simple demand in a plurality of voices.

Occupy Wall Street dus, dat nu al bijna een maand aan de gang is en groots aan het overwaaien is naar andere delen van de wereld onder de noemer Occupy Together. Decentraal doet men mee en er wordt dankbaar gebruik gemaakt van sociale media zoal Twitter, Facebook, Flickr, Vimeo en ga zo maar door. En er zijn livestreams via livestream.com.

Dit is nog maar het begin. Op 15 oktober 2011 zal een Occupy Den Haag starten die tenminste 2 weken gaat duren. Op Facebook hebben al bijna 900 personen zich ingeschreven voor dit event. Het kapitalisme heeft compleet gefaald en het volk pikt het niet langer. Je moet van een andere planeet komen wil je dat niet hebben zien aankomen.

Het kiezen van vertegenwoordigers die hun afspraken niet nakomen is GEEN democratie. Een land dat staatsschulden heeft door de monopoliepositie van de banken op het drukken van geld is GEEN vrij land.

#OccupyDenHaag is een actie in samenwerking met de #globalchange en #occupytogether protesten. Wij willen door een vreedzaam protest de aandacht op deze onderwerpen vestigen.

We nodigen iedereen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en met ons een verbetering te bewerkstelligen! Vooruitgang, vooruitstreven, samenwerken en bewustwording zijn de sleutelwoorden van deze protesten.

Hou komende tijd de Haagse site Hofstijl in de gaten! Wij zullen verslag doen van deze zeer noodzakelijke demonstratie.

John Lennon zou meer dan trots zijn.

(foto: Michael Dolan / creative commons BY)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.