Jon Bon Jovi opent ‘betaal wat je kunt missen’-restaurant Soul Kitchen

Van de week op het Malieveld sprak ik met iemand die net als ik een kijkje kwam nemen bij Occupy Den Haag. Hij vertelde over een restaurant in Duitsland dat de ‘betaal wat je kunt missen’-methode hanteerde. Het was zo succevol dat ze een tweede restaurant konden beginnen. Alleen de Duitse belastingdienst deed raar, want die konden het zakelijk niet plaatsen. En dus vroeg het restaurant voortaan alle bezoekers 5 euro bij entree te betalen om vervolgens, eventueel, bij het verlaten van het restaurant een gift te kunnen achterlaten. Het bleek uitstekend te werken. (zie update!)

Jon Bon Jovi (ja die!) heeft nu samen met zijn vrouw in New Jersey een restaurant geopend volgens dezelfde methode onder de naam Soul Kitchen.

A community restaurant with no prices on the menu; customers donate to pay for their meal. If you are unable to donate you may do volunteer work in exchange for your family’s meal.

Ik moest direct aan de gelijknamige te gekke Duitse (toeval?) film uit 2009 denken.

(via BoingBoing)

Update: het gaat om Weinerei in Berlijn. Lees ook dit artikel op de Guardian dat erover gaat.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

2 reacties

  1. Hoi Marco, ik heb ondertussen het restaurant gevonden: de Weinerei, in Berlijn. De entree is zo geregeld: je betaalt een euro borg voor een glas. Wie durft in Den Haag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.