Met een ijsklontje muziek maken

(omslagfoto onder CC BY: MattysFlicks)

De opdracht van Disquiet van deze week was: neem het geluid van ijs in een glas op en maak er iets van. Dit is ‘m geworden:

Documentatie processing: Het geluid van een ijsblokje dat ik in een glas liet vallen nam ik op met mijn Sony D-50 mobiele recorder. Het stuk audio importeerde ik vervolgens in Propellerhead Reason software, waarmee ik diverse afgeleiden van de samples maakte (een paar geloopte versies en verkorte versies). Deze samples heb ik vervolgens in een aantal NN-XT sample-apparaten van Reason ingelezen en specifiek ingesteld en van effecten voorzien. Vervolgens heb ik een balans gezocht tussen wat muzikaals (melodietje, ritme) en abstract geluid met behulp van de klanken. Geen additioneel geluiden werden toegevoegd, ook geen ruis of andersoortige oscillatoren.

Meer over dit 157e Disquiet Junto project “Record the sound of ice in a glass and make something of it.”: http://disquiet.com/2015/01/01/disquiet0157-icemusic2015/

(omslagfoto onder CC BY: MattysFlicks)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

3 reacties

    1. Heb een korte documentatie van de processing erbij gezet onder de audio-file (zie hierboven). Misschien dat ik een volgende keer video moet inzetten als methode om een en ander duidelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.