raapgitaar

Over mij

Mijn naam is Marco Raaphorst en ik woon in Den Haag.

Ik ben op 3 juli 1968 in Den Haag geboren en heb sinds 15 april 2003 de zelfstandige onderneming Melodiefabriek voor mijn bezigheden als:

  • geluidskunstenaar
  • geluidsregisseur
  • componist
  • documentairemaker

Muziek en geluid

Mijn werk wordt gebruikt in radio, televisie, film en online-producties. Daarnaast ben ik uitvoerend artiest en songwriter met ruime podium ervaring (Paradiso, North Sea Jazz Festival etc). In de jaren 90 maakte ik deel uit van de eigentijdse Tilburgse band MAM (zie bio op Muziekencyclopedie.nl).

Veel muzikanten wereldwijd gebruiken mijn patches en samples die worden meegeleverd met het muziek-softwarepakket Propellerhead Reason. Ook ontwerp ik geluiden voor film, documentaires en apps (iOS en Android).

Daarnaast maak ik radiodocumentaires.

Blogs, sociale media, communities, festivals en evenementen

Ik ben een pionier op het gebied van blogs en sociale media. In deze hoedanigheid heb ik in Hilversum voor de NPO diverse WordPress blogs opgezet (VPRO, Holland Doc, Radio 6, Pooljaar, In Europa en meer). Ook verzorg ik trainingen voor ondermeer radio- en televisiemakers. Daarnaast geef ik gastlessen en lezingen voor Hogescholen, bedrijven en organisaties. Ook in België.

Tot slot is het vermeldenswaardig dat ik veel ervaring heb met het opzetten van online communities (zoals A13.nu) en het organiseren van festivals en evenementen (zoals het Blog-Art festival).

De Revu noemde mij 1 van de 30 invloedrijkste online Nederlanders (2010, nr 51/52).

In 2007 won ik een Dutch Bloggie in de categorie Beste Muziekweblog met marcoraaphorst.nl.

Voor een kijkje in mijn keuken, zie Showcase.

Contactgegevens

marco@melodiefabriek.nl
06 45 49 2000