Muziek A-Z: J

Elke zaterdagavond een letter uit mijn muzikale ABC.

Tja de J.

Jimi Hendrix – een zwarte Engelsman die Amerika gek wist te maken met eigenzinnige rock. Zijn hele houding en benadering heeft mij altijd aangesproken.

Johann Sebastian Bach – juist ook vanwege mijn vader, Johannus, roepnaam Hans. Als ik hem vroeger niet achter zijn orgel had zien zitten was ik zelf misschien nooit muziek gaan maken. Ik zag en hoorde passie. Hij speelt nog steeds op zijn 76e en liefst op een echt pijporgel. En liefst ook een beetje hard.

Japan – als land altijd erg belangrijk geweest voor muziek. Met name door firma’s zoals Roland en Korg die vernieuwende muziekinstrumenten bouwen. Ook in het produceren van betaalbare opname-apparatuur speelt Japan een belangrijke rol.

Heerlijk eenvoudig: Jimi, Johann Sebastian en Japan. Samen omvatten ze mijn muzikale basis.

Voor de rest is de J een nogal onbeduidende lettertje in het muzikale alfabet als je het mij vraagt.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

3 reacties

  1. He, ik dacht toch dat de man Jimmy in Seattle, Washington America destijds het levenslicht zag. Engels sprak hij, dat wel. Of mis ik iets totaal?
    Vandaag maar eens naar buiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.