Discussie 'Een uitzondering voor UGC in het auteursrecht?' op LinkedIn

Ronald van den Hoff wees me op de interessante discussie op LinkedIn ‘Een uitzondering voor UGC in het auteursrecht?’.

Met UGC wordt User Generated content genoemd, maar ik denk dat dat duidelijk is. Wikipedia is daar een goed voorbeeld van. Content waar het publiek zelf een bijdrage aan levert.

Internet zou geen internet zijn zonder dat principe te hanteren. Internet = User Generated Content. Dat zie je op YouTube ook heel sterk. Het publiek maakt veel meer filmpjes dan de MTV’s en Hollywoods van deze wereld kunnen produceren.

Maar het gaat mis op moment dat mijn dochter een dansje doet op een nummer van Lady Gaga. Want dat mag niet volgens dat stelletjes paar zeikerds die 3 paarden en een schele zanger in dienst hebben om De Rechten van de artiesten te bewaken (lees; geld in hun eigen zakken willen stoppen – voor de liefhebbers, lees ook mijn financieel onderbouwde kritiek op de BUMA deze blogpost van mij).

Het interessante is dat deze discussie-group door het Ministerie van Economische Zaken gestart is. Doe mee aan de discussie: http://www.linkedin.com/groups?home=&gid=3059761

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.