Zo werk ik (1): VPRO Metropolis TV – Nieuw in de stad – Bogota

Begin vorig jaar kreeg ik een idee voor een audioboek waar ik de muziek voor zou maken. Met een eenvoudige memorecorder legde ik vluchtig het thema vast:

Vervolgens werd dat project in de ijskast gezet. Echter, een paar maanden later vroeg de VPRO mij om de muziek voor de Metropolis TV uitzending “Nieuw in de stad” te componeren. Een project met een stevige deadline. De opdracht kwam binnen terwijl ik midden in de hectiek rondom het Blog-Art festival zat. En direct na het festival zou ik op vakantie gaan. Kortom, ik had slechts een dag of 3 de tijd voor deze documentaire van dik 45 minuten. Gelukkig zat het mee en verliep het creatieve proces heel vlot.

In een fragment van nog geen minuut besloot ik de track Domingo een kleine Spaghetti Western achtige toevoeging te geven. Ook knipte ik in de audio om qua lengte beter uit te komen. En dus werd het dit:

In de documentaire ziet dat er uiteindelijk zo uit:

De hele documentaire is overigens een van de eerste Publieke Omroep producties die in zijn geheel onder een open Creative Commons licentie gratis te downloaden is. Zie VPRO Eeuw van de stad.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.