Meer bezoek op je site, onderschat het incidentele bezoek niet!

Gisteravond wilde ik nog even iets op mijn blog doen. Helaas kreeg ik op Melodiefabriek.nl/wp-admin een “Fatal Error: Allowed memory size…” foutmelding en kon dus niets. En wat doe je in zo’n situatie? Googlen op de foutmelding toch? Dat leverende direct goed resultaat op. Een incidenteel bezoekje aan een site waar ik de oplossing voor mijn probleem vond. En een paar minuten later werkte alles weer.

Als ik kijk naar mijn eigen statistieken dan is zo’n 38% van mijn bezoekers afkomstig van zoekmachines. Direct bezoek is 33%, bezoekers die òf door het intypen van de url melodiefabriek.nl òf via een bookmark de site bezoeken. En de rest komt via referring sites binnen. Hoewel ik natuurlijk graag van die 38% incidentele bezoekers vaste bezoekers maak, echt reëel is dat niet. Zo komt een groot deel binnen via de zoektermen “gratis geluiden”. Mensen die het geluid van een scheepstoeter zoeken en als ik het geluid niet heb, dan zoeken ze gewoon verder. Logisch.

Hoewel dit incidentele bezoek misschien van weinig waarde lijkt, dat is niet het geval. In veel gevallen is het zeer nuttig, zie bijvoorbeeld mijn hulp die ik gisteravond voor WordPress nodig had. Ook via Twitter kom ik regelmatig terecht op sites waar ik even iets lees zonder er misschien ooit nog terug te komen. Gewoon omdat er iets staat dat ik interessant vind. Net zoals dat gezellige café in Lissabon waar je ooit een kop koffie dronk. Voor even was het goed.

We zijn sterk geneigd om ons te focussen op vaste lezers, fans, followers, kopers, klanten. Maar het merendeel maakt zich helemaal niet zo kenbaar. De meesten lurken of komen incidenteel langs. Of eenmalig. Misschien vonden ze het wel heel prettig. Lazen ze iets goeds. Waren ze verrast. En was het voor even, goed.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.