De dialoog met de Publieke Omroep

Erik Huizer10 minuten geleden belde Tonie van Ringelestijn mij op. Wellicht dat ik morgenavond in de live-uitzending van Tros Radio Online het een en ander over Zomaargasten moet komen vertellen. En misschien is Roeland Stekelenburg van de NOS daar ook bij aanwezig. Leuk!

Wat Tonie mij ook vertelde: Milkshake2, die aan de uitzending van gisteravond deelnam, blijkt Erik Huizer te zijn. ‘Director Strategy, innovation and Business Development’ voor het NOB. Daarmee komt de actieve deelname van de Publieke Omroep en faciliterende diensten op 3 te staan:

Natuurlijk scheelt het dat Zomaargasten een soort vrije afgeleide is van Zomergasten, maar toch: deze 3 zwaargewichten uit omroepland geven aan dat er iets nieuws gebeurt nu, op dit moment, bijna real-time. Samen met het publiek televisie maken is op dit moment nog pionieren in lage kwaliteit, maar de potentie zit er natuurlijk zonder meer in.

Hoe lang zal het duren voordat we dit in mooie DivX kwaliteit fullscreen kunnen gaan doen, inclusief het live overschakelen naar personen met mobiele telefoons? Zal dat volgend jaar al tijdens Pinkpop gaan lukken? Zou mij niets verbazen, jaren zijn inmiddels maanden geworden en soms zelfs weken.

Foto werd gemaakt door Jos van Sonderen


Reacties

4 reacties op “De dialoog met de Publieke Omroep”

  1. Suc6 morgen! Kan zelf niet luisteren, maar ik neem aan dat er wel een mp3 ergens komt te staan!

  2. Dank. Het is nog niet 100% zeker. En ze doen aan podcasten, dus…

  3. Marco,

    Leuk stukje. Maar NOB is niet langer Publieke Omroep.

    Succes morgen in Radio Online.

    Erik

  4. Hey Erik! Stom natuurlijk van mij. Ik had het kunnen weten. Jullie zijn faciliterend natuurlijk. Ik heb een update gegeven. Als je een beter voorstel hebt, let me know! Ik ga mijn best doen vanavond :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.