(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Podpraat – Editie #88: Podpraat 2.0

Wat de titel zegt… tijd voor veranderingen.

Maar eerst dit:

Mijn Podpraat podcast werd van de week afgewezen door Apple.

Beste podcastaanbieder,

De volgende inzending is niet toegevoegd aan Apple Podcasts. 

Naam: Podpraat

Feed URL:  http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:433667031/sounds.rss 

Inzendingen kunnen om verschillende redenen niet zijn toegevoegd aan Apple Podcasts. Raadpleeg voor meer informatie Podcasts Connect Help [https://help.apple.com/itc/podcasts_connect/#/itc8a10a0c56]. 

Met vriendelijke groet, 

Het iTunes Store-team

Vervolgens tref ik dit aan als ik inlog bij podcastsconnect.apple.com:

En als ik op het plaatje klik zie ik dit:

Copyrighted content? Wablief? Podpraat bevat slechts gesproken woord! Nul muziek of wat dan ook! Voor de 1e aflevering had ik weliswaar een intromuziektje gemaakt maar dat is 1000% van mijzelf. En voor aflevering 2 dacht ik nog: “fuck it, gewoon geen intromuziek, gewoon gelijk *beng!* binnenkomen met dat gesprek.” Dus die bevat nul muziek.

Wat er overblijft is het Podpraat-logo waar de Apple Earpods op te zien zijn. Mag dat soms niet van Apple? Ik kan hierover niets vinden online, maar het zou dus kunnen dat Apple pislink wordt als je hun producten in een logo verwerkt. Ligt Steve Jobs zich gelijk weer keihard onrustig om te keren in zijn graf.

Ik heb het logo dus maar veranderd en Apple een berichtje gestuurd. Hoop dat ze dat gaan lezen… maar goeds, raar toch zoiets?

Podpraat 2.0

Wellicht is er volgende week dus een nieuw logo. Maar er gaat nog iets veranderen aan mijn nieuwsbrief. In het vervolg zal Podpraat gemaakt worden door gastcuratoren in samenwerking met mij. Een flink aantal van die gastcuratoren zal afkomstig zijn uit het Podcastnetwerk. Maar ook buiten dat netwerk zullen gastcuratoren gezocht worden.Ik weet dat sommigen mijn gepeperde schrijfsels waarderen. Dat zul je grotendeels gaan missen maar daar krijg je wel een diversiteit aan podcastkennis voor terug. En ik eis van alle gastcuratoren dat men lekkere rollende volzinnen schrijft. Bovendien blijf ik vooralsnog de supervisie over het geheel houden. En eind dit jaar volgt een evaluatie. Kortom: kwaliteit mensen, kwaliteit!Voel jij je ook geroepen om mee te doen? Dat kan, laat dan van je horen en stuur een mailtje naar marco@melodiefabriek.nlVerder geen nieuws deze week.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.