Podcast yourself, mijn verhaal op het Social Media Event

Podcasting of te wel: hoe vertel je een verhaal via audio?

Naar mijn idee steunt het hele concept podcasting op twee belangrijke pijlers:

      techniek (microfoons, audio-editing software, web-software etc.)
      the art of storytelling

Ik ben een voorstander van lekker gebekt Nederlands, maar voor het Engelse woord storytelling maak ik graag een uitzondering. Of anders gezegd: het woord verhalenvertellen doet het ‘m niet voor mij.

Storytelling dus. De uitdaging, voor iedereen en dus ook voor mij. Want het is een vak. De optimale manier van storytelling zit ‘m in een bepaalde ritmiek die je in het verhaal stopt, dynamiek, verschillende emotionele lagen. Het hoeft echt om een aap te gaan die uit de mouw komt, of een grote grap aan het eind. Nee, storytelling kan ook een serie kleine emotioneel geladen uitspraken zijn die samen een mooi geheel vormen. Uitspraken die ik via audio editing zo probeer ‘op te knippen’, soms voorzien van wat meer rust/pauze en achtergrond geluiden en muziek om het een bepaalde kader te geven. Om dan uiteindelijk een podcast over te houden.

Techniek is daarbij natuurlijk niet geheel onbelangrijk. En mijn voornemen is dan ook om een keer een screencast/video te maken zodat ik kan laten zien hoe de podcast is opgebouwd. Je ziet dan wat je hoort.

Het was de eerste keer dat ik over podcasting sprak. Ik ben dan ook erg blij dat Erno Hannink en Laura Babeliowsky op hun Social Media Event mij dat podium op trokken.


Reacties

Eén reactie op “Podcast yourself, mijn verhaal op het Social Media Event”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.