Flick Radio – 1e teambespreking

Heading north

Gisteravond Amsterdam Centraal Station rond half 7. Regen. Wachtend op de pont naar Noord. Ha, daar is Bert Kommerij, radiomaker. Bert was al ’s ochtends vroeg uit Vlieland vertrokken. Werk aan de winkel: een 1e teambespreking voor Flick Radio.


In Wilhelmina-Dok treffen we filmmaker Pepijn Kortbeek. Het trio Flick Radio is compleet. Aan tafel!

Flick Radio komt met behulp van Stifo financiering tot stand. Het zal mijn eerste keer zijn. Dat geldt niet voor Bert en Pepijn. Ouwe rotten.

Hoe gaan we dit aanpakken?

Pepijn is nog druk bezig met het editen van het nieuwe RVU-programma ‘Tante in Marokko’. Wat het Stifo nog niet weet: Pepijn gaat Flick Radio filmen. Flick Video, hoewel, Flickv bestaat niet. Volgt u mij nog?

Flick Radio wordt groter dan die ene uitzending op de radio ergens in september. Een uur radio op basis van het script van Bert en muziek en geluiden van mijzelf. Pepijn gaat het maakproces vastleggen. Zoveel mogelijk opnemen op video. Want misschien willen mensen zien hoe wij het doen.

We praten over de mogelijkheden van dit programma. Nieuwe media zullen we inzetten, Flickr, YouTube, weblogs. Er zijn vrijwel geen beperkingen, eerder teveel mogelijkheden.

De muziek en het geluid is alles waar we het mee moeten doen tijdens de radio-uitzending. We denken aan Six Feet Under en David Lynch, maar dan zonder beelden.

Eenmaal weer thuis aangekomen begin ik te neuriën. Ik pak m’n akoestische gitaar erbij. Flickr Radio heeft een thema nodig. Simpel, eenvoudig, maar met diepgang. Vertwijfeling, pubertijd gevoelens, fictie of realiteit? Artistiek maar toch gezellig, zouden Koot en Bie zeggen.

Het Stifo wil dat het goed wordt. De RVU, de omroep die Flick Radio gaat uitzenden, natuurlijk ook. Ik ga mijn best doen.


Reacties

2 reacties op “Flick Radio – 1e teambespreking”

  1. Mooi Marco!
    Het filmpje en de eerste accoorden.
    En wat zien we er gelukkig en blij uit.
    Het lijkt wel een reclamefilmpje voor, verzin het maar, Flick Radio?
    We hebben volgens mij een goede start gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.