Het Nieuwe Werken

18 maart 2006. Ik zat bij Felix Meritis voor de workshop p2p television, of zoals ik die avond blogde ‘The gap between old and new media’. Het zou de eerste keer zijn dat ik Erwin Blom de hand schudde. Ook ontmoette ik daar Irene Kress waarmee ik later Cirocco zou starten en een serie over ‘De Toekomst van TV’ voor De Nieuwe Reporter mee zou maken.

Maar wie me daar vooral opviel was Cory Doctorow. Ik kende hem van BoingBoing en had/heb met hem een paar dingen gemeen. De roep om een vrijer copyright met name. Cory zag ik die dag achterin druk in de weer met zijn laptop. Hij was aan het werk, bloggend.

Dat beeld maakte verschil. Het beeld van de blogger die met zijn laptop overal kan werken. Dat moest voor mij toch ook kunnen? Mijn laptop maak ik mijn studio, het wordt een uitdaging om altijd met zo min mogelijk spullen iets te maken daar waar anderen een poepdure studio voor nodig hebben. Met een goed stel oren en totale controle over je eigen software kun je alles bereiken. En dus mixte ik mijn productie Flick Radio 2 jaar later gewoon vanaf de laptop in de studio van de RVU.

De blogger is vrij. Als een digitale nomade niet gebonden aan plaats. Niet gebonden aan tijd. Ze noemen het nu Het Nieuwe Werken. Ik weet en kan niet anders.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.