WordPress 3.0 toont opnieuw de kracht van open source aan!

Vanavond. Ik probeerde het blog van Blog-Art.nl te upgraden.

Sinds gisteren is versie 3.0 van de open source weblog-software van WordPressbeschikbaar. Helaas ging het upgraden niet goed. Een foutmelding verscheen op onze site aan zowel de bezoekerskant als aan de bloggerskant. Wat doe je dan? Je meldt het probleem op het WordPress forum. Gelukkig bleek iemand anders in het laatste uur hetzelfde probleem gemeld te hebben. En weer een paar minuten later was het probleem opgelost. Door een 3rd party plugin (Events Calender) die de fout veroorzaakte te verwijderen werkte alles weer.

Dit kan alleen met open source software! Alleen in open source software kan elke gebruiker meehelpen. Kan iedereen op code niveau meekijken, debuggen en aanpassen. Het aantal gebruikers van een tool als WordPress ligt in de miljoenen, natuurlijk zijn dat niet allemaal experts, maar er zullen zeker tienduizenden experts op dit moment bezig zijn met WordPress. En daarom was mijn probleem dus binnen 20 minuten verholpen.

In 2005 begon ik WordPress software te gebruiken. We zijn inmiddels 5 jaar verder. En met mij zijn er miljoenen gebruikers bijgekomen die net als ik geloven in de kracht van open source.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.