Ik ga mijn blog voorlezen

Vanavond tijdens de #blogpraat sessie op Twitter kwam Erno Hannink met de interessante opmerking:

blogpost in 2 formaten: geschreven en audio handiger dan video – want audio ook onderweg

Het kwartje viel. Ik voelde me geroepen dat te gaan doen. Direct. Mijn blogs voorlezen, zodat je ze ook tijdens een wandeling, of op de fiets, in de auto of in de trein kunt beluisteren. En wat te denken van blinde of dyslectische mensen? Die kan ik zo ook bedienen.

Vandaar dit eerste experiment. Ik plaats ze onder mijn podcast Uitgesproken, wel zo makkelijk. Opmerkingen of reacties? Laat het vooral weten!

Tot zover mijn eerste transcript.

20100621 – 0:41 (mp3)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

13 reacties

 1. Goed experiment. Als ik zo kritisch mag zijn: er mag wel iets meer intonatie, bezieling in de audio. Klinkt nu nog vrij droog.

  En hoe gaan de blinden en dyslecten reageren op je posts?

  Los van deze kritiek ben ik erg benieuwd naar de bevindingen van je experiment

 2. @riekus: blinden en dyslecten kunnen me bellen. Het is nog even zoeken naar de toon, ben geen echte voorlezer, maar ik wil het proces misschien omdraaien, eerste audio en dan transcriptie uitwerken.

 3. Marco, wat een goed idee!!! Als bonusmoeder van een dyslectisch kind loop ik sinds 2 weken rond met een idee specifiek gericht op dyslectische tieners. Dit zou een prachtige extra dimensie kunnen vormen!
  Misschien is dit al heel oud, maar mijn vriend ontdekte heel recent dat Apple een soort vertaalmodule heeft op de computer, waarmee je mails worden voorgelezen. Helaas met enorm Engelstalige inslag. En natuurlijk zonder intonatie en met verkeerde klemtonen enzo.. Misschien kun je er iets mee, misschien ook niet. ;-)

  Succes met het vinden van de juiste modus en intonatie! :-)

 4. Hoi Marco. Lijkt je het niet leuker om een podcast in te spreken en dat vervolgens in tekstvorm aanbieden? Andersom dus?

  Zomaar een gedachte.

 5. Goed plan Marco,
  Ik ga het van je stelen!
  Een geweldig idee voor mijn Succesplanner, de nieuwsbrief voor vrije werkers. Wel ff tijd voor vinden, maar da’s mijn probleem.

  Tip: Maak het download icoontje wat opvallender. Bijv een achtergrondkleurtje. Je moet nu echt even goed kijken, en daar hebben die haastige internetters nou eenmaal weinig geduld voor. Ja, of je leesbrilletje opzetten natuurlijk :-)

 6. Zoals je waarschijnlijk weet heb ik dat in het verleden ook een tijd gedaan. Heel erg leuk om te doen, maar de hoeveelheid luisteraars valt toch altijd wat tegen. Ik denk dat de meeste mensen toch het liefst in alle stilte lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.