1 blog?

Tweet van Andrew Dubber vandaag:

Maakt Andrew het zichzelf niet gewoon veel te moeilijk? Een blog voor privé, een blog voor zakelijk, een blog voor linkdumps et cetera. Niet alleen Andrew doet dat, met hem velen anderen. Een herkenbaar dilemma dus.

“Ik denk dan gewoon: niet zo moeilijk doen, zet het gewoon op 1 blog!”

Aldus Karin. Ik ben het volledig met haar eens.


Reacties

6 reacties op “1 blog?”

  1. Jahoor, gewoon bij elkaar voegen die shizzle. Het gaat om de visie van de blogger, dat maakt de boodschap bijzonder. (of niet, maar dan volg je die blogger ook niet.)
    Tenzij je natuurlijk over twee zodanig uiteenlopende niche-onderwerpen schrijft… dan kunnen twee blogs wel handig zijn.

  2. Alles op 1 blog maakt het voor mij als lezer wel leuker en veelzijdiger de blog te volgen. Blogs en Twitter accounts die alleen zakelijk bloggen vind ik saai, tenzij ik het onderwerp super interessant vind. Maar wat voor opzet je ook kiest,het in hokjes stoppen blijft lastig. Zelfs als je alles op 1 blog zet want dan heb je ook met hokjes te maken als je met categorieën en tags werkt.

  3. @Peter: ja, vind ik ook. Eigenlijk zouden anderen dat mogen doen. Daar ligt een taak voor het publiek. Ik wil eigenlijk iets maken en laten dan derden maar bepalen hoe of wat het te betekenen heeft en wat ermee gedaan kan worden. Zo denk ik ook over copyright. Ik kan de toekomst niet overzien, wil dat dus ook niet. En dus ook niet in een hokje stoppen. Da’s allemaal een flinke beperking.

  4. Hmmm, interessant @Marco, daar gloort een nieuwe WordPress plugin aan de horizon: lezers bepalen de categorie en/of tags van de blogpost.

  5. Goed, we zijn een week verder en ik moet mijn reactie alweer bijstellen. Deze week ben ik met een apart fotoblog begonnen en doe ik dus niet meer alles op een blog. Aangezien ik op dat fotoblog iedere dag in ieder geval 1 foto wil plaatsen, leek me dat niet handig op mijn echte blog te doen. Dat verstoort de flow van de artikelen aanzienlijk. Bovendien had ik een andere layout nodig.
    Dus ja: soms zijn twee blogs (of drie, of vier) handig.

  6. @Michael: ben benieuwd. Gescheiden houden kan een voordeel opleveren maar ook resulteren in dat je alles minder gaat doen, omdat je teveel moet onderhouden. Ik ken mensen met alleen een Flickr account en die daar alles uithalen, da’s mooi. Een blog is dat voor mij ook nog steeds. De verzamelplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.