Populaire muzieklijstjes anno 2010

De supersterren zijn uitgestorven. Want wie zouden we heden ten dage een superster moeten noemen? Diegene die we in bepaalde kranten een ster noemen, of diegene die we op bepaalde sites een ster noemen? Elk netwerk heeft weer zijn eigen sterren. Dat is internet, een niet-hiƫrarchisch systeem. Toegegeven, de ene is iets populairder dan de ander. Maar sterren? Hollywood heeft nog sterren voor zolang het duurt, de muziekindustrie heeft ze allang niet meer.

Gelukkig maar. Ik kan ze missen als kiespijn. Van die lege levens vol sterrengedrag (lees: we kopen een jacht, een anusbleekcorrectie en een chihuahua). Dood!

Bovenstaand plaatje geef de weekscore van Blip.fm weer. Een paar onbekende namen, een echt dode muzikant en wat oude muziek. Heerlijk! Eclectisch als het leven zelf. Vanuit een brede smaak. Niet elke dag nasi.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.