in samenraapsel

Bah! Spotify pleegt censuur

Spotify pleegt censuur. Woorden die Spotify niet leuk vindt, knipt Spotify eruit.

Luister maar naar een stukje DJ Revolution & A Tribe Called Quest – Scenario waar de gaten duidelijk in te horen zijn:
Spotify censuur (mp3)

Umm, No More Interruptions?

(MixFreak bedankt!)

Geef een reactie

 1. Dit bericht is volstrekte onzin. Files worden kant en klaar door label of artiest aangeleverd.

  Zou wel netjes zijn als Marco dit herroept.

 2. Ik betaal aan Spotify. Zij stellen muziek beschikbaar. Ik heb niets met de labels te maken.

  Jeffry schrijft “Ligt de schuld niet eerder bij de platenmaatschappij?”. Spotify accepteert deze “kapotte” versie en verdient geld er mee. Ik heb weer, ja alweer, een slechte ervaring met online muziek. Het leek leuk Spotify. Misschien kan het dat alsnog worden in de toekomst.

  Ik ervaar het als censuur. Ik ken het liedje, nou ja mijn broer, en hij heeft het nog nooit in deze versie gehoord. Dit bestand is in mijn beleving gewoon kapot.

  Tevens is er veel muziek niet beschikbaar voor mij als inwoner van Nederland. Heel vaak krijg ik de melding “This track is currently not available in Netherlands. If you have the file on your computer you can import it.” Als ik het al heb, dan heb ik Spotify helemaal niet nodig. :-(

  In ieder geval, iedere keer als ik zo’n track hoor of zo’n melding krijg dan ben ik weer geïrriteerd en is mijn beleving van online muziek weer kl*ten. Wederom kan ik er niet van genieten en luister ik maar naar mijn eigen audiotheek. Deze heb ik alleen niet altijd bij me door de hoeveelheid aan data.

  Spotify kan heel leuk zijn, maar is dat nog niet.

 3. In het algemeen ben ik best tevreden over Spotify. Als je een vrij obscure muzieksmaak hebt, wat bij mij toch wel het geval is, kan je inderdaad niet alles vinden. Maar als applicatie om veel nieuws (en onbekend ouds) te ontdekken vind ik het een leuke applicatie. Volgens mij ontkom je tegenwoordig niet meer aan gekuiste versies van songs met expliciete teksten. Typisch Amerikaans, geen oorlog gaat ze te ver maar een fuck of een niggah knippen ze uit een liedje, want dat kan schadelijk zijn…