6 reacties

  1. Goede muziek. Ben er dit keer eens extra op gaan letten. Eigenlijk zou je de beelden moeten laten zien met alleen je soundtrack, zonder de voice-over. Dan kun je de klankkleuren en sferen echt goed tot je nemen en zien hoe muziek het verhaal dat de beelden vertellen versterkt.

  2. Mooi werk, klanken passen mooi bij de beelden. Hoe ga je werk? Heb je al iets in gedachten of heb je eerst de beelden nodig? Speel je bepaalde tracks live in onder de beelden? Interessant!

  3. @Harald: dank je! Ik speel altijd met de beelden in. De beelden hebben een bepaalde ritmiek, zit hem in de editing, en met die ‘groove’ doe ik vaak iets. Soms probeer ik een tempo te vinden om met accenten precies uit te komen op bepaalde visuele sterke momenten. Bij een leadertune zoek ik het tempo precies uit en componeer iets dat naadloos aansluit. Ik ga ‘op de beelden’ zitten.

    Meestal, ook bij dit, had ik nog niets liggen, hooguit een dosis patches en wat aanvullende loops.

  4. cool. bookmark je dan ook dingen op je timeline, zodat je weet wanneer er een piek is in het filmpje? Lastig werk maar wel uitdagend lijkt me

  5. @Harald: de piekmomenten blijkt uit de beelden, daar hoef je niets extra’s voor in een timeline te zetten. Het beeld is de trigger.

    Ik vind het heerlijk om te doen. Moet het ook veel meer doen. Ik hoor teveel muziek in producties die niet aansluit, geen geheel maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.