in portfolio

Mijn werk: impressie uit VPRO Metropolis TV

Voor de uitzending VPRO Metropolis TV “Nieuw in de stad” componeerde ik de muziek (oktober 2009). Deze documentaire is gratis te downloaden. Voor een korte impressie van deze documentaire van 49 minuten, zie bovenstaande video.

Geef een reactie

  1. Goede muziek. Ben er dit keer eens extra op gaan letten. Eigenlijk zou je de beelden moeten laten zien met alleen je soundtrack, zonder de voice-over. Dan kun je de klankkleuren en sferen echt goed tot je nemen en zien hoe muziek het verhaal dat de beelden vertellen versterkt.

  2. @Harald: dank je! Ik speel altijd met de beelden in. De beelden hebben een bepaalde ritmiek, zit hem in de editing, en met die ‘groove’ doe ik vaak iets. Soms probeer ik een tempo te vinden om met accenten precies uit te komen op bepaalde visuele sterke momenten. Bij een leadertune zoek ik het tempo precies uit en componeer iets dat naadloos aansluit. Ik ga ‘op de beelden’ zitten.

    Meestal, ook bij dit, had ik nog niets liggen, hooguit een dosis patches en wat aanvullende loops.

  3. @Harald: de piekmomenten blijkt uit de beelden, daar hoef je niets extra’s voor in een timeline te zetten. Het beeld is de trigger.

    Ik vind het heerlijk om te doen. Moet het ook veel meer doen. Ik hoor teveel muziek in producties die niet aansluit, geen geheel maakt.