MOMIfest ’07: met vlag en wimpel!

Gepubliceerd op

MOMIfest '07 - LPGMOMI, MyOwnMusicIndustry.nl, organiseerde gisteren haar eerste festival tijdens de opening van het Havenkwartier Deventer. Het was gezellig. Ik gaf een korte lezing over de BUMA-CC pilot. Opvallend: alle aanwezigen die ik sprak stonden zeer sceptisch tegenover de BUMA.

Het Havenkwartier is een prachtige plek. Rustig afgelegen, maar toch op loopafstand van het centrum. In Deventer leeft kunst. Afred die ik via de Deventerse kroeg De Zevende Hemel ken, vertelde mij dat Deventenaren al snel in Amsterdam en Den Haag gezien worden als boeren. Terwijl Deventenaren hen bestempelen als arrogant. Ik kan 1 ding zeggen: Den Haag kan nog een hoop leren van de laagdrempeligheid waarmee in Deventer wordt omgegaan met kunst. De stad bruist zichtbaar, terwijl je dat in Den Haag moet zoeken met een vergrootglas. In Den Haag moet het gelijk groot, veel bezoekers trekken, in Deventer mag het ook klein zijn. Om het maar even zwart/wit te stellen.

Het programma, de techniek en de organisatie van MOMIfest, het was allemaal dik in orde. Hoe een weblog dus echt dingen van de grond kan tillen zonder megagrote subsidies en gedoe. Alleen met passie lukt zoiets.

MOMI bedankt!

En voor mijn MOMIfest fotoset op Flickr klikt men hierrr.


Wil je mijn blogposts per e-mail of middels een feedreader ontvangen? Abonneer je dan hier.
Voor een kleine donatie zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, kijk op de donatiepagina.

Door Marco Raaphorst

maakt altijd muziek

3 reacties

  1. Hartelijk dank voor de complimenten. Het zou maar zo kunnen dat we het nog eens doen. Je betoog was boeiend. Ik denk wel dat je publiek net zo kritisch tegenover de BUMA staat, wat tegengas zou leuk zijn :) Je zou eigenlijk op Eurosonic moeten babbelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.