Spirituele realisten

“I sense an older male figure in your life, who wants you to know whilst you may have had disagreements in your life, he still loved you.”

Zoiets zou oplichter Derek Ogilvie ook zeggen. Dat wat ze cold reading noemen. En dat heeft geen bal met spiritualiteit te maken. Alleen maar met mensen valse hoop geven. Dat is zijn businessmodel.

Een spiritueel realist leeft in het hier en het nu en heeft geen rare geesten, engelen of wat dan ook nodig. Het leven is daar waar je nu bent, vanuit die positie is alles, werkelijk alles mogelijk. Met als enige beperking: jouw eigen geest. Er is geen verleden, er is geen toekomst, er is geen tijd. Er is alleen maar nu!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

4 reacties

  1. Voor mij gaat het inderdaad om de balans, balans tussen het aardse en het spirituele. Hier en daar bestaat de beleving dat er een soort van hiƫrarchie is: het lagere aardse en het hogere spirituele. Daar geloof ik niet in. Voor mij zijn het verschillende en gelijkwaardige kwaliteiten. Wegzweven in de spiritualiteit is soms gemakkelijker dan stevig aarden, stevig hier en nu zijn.

  2. @Peter: volgens mij bestaat er niets hogers. Je doet, je ademt je beweegt, in 1 beweging. Alles is samen in 1. Er is daarom geen tijd. Ook niet iets hogers. Wij zijn dat allemaal te samen. Energie, niet afwachtend voor een toekomst, voor iets hogers, wij zijn het altijd, nu.

    Alles is aards. En alles is ook spiritueel. Misschien maken je hersenen die klik niet, maar jouw lichaam wel. Jij ademt in, en weer uit. Jij beseft dat je de natuur nodig hebt om te kunnen leven. Jij bent een met die natuur. Jij bent een met die energie en ontvangt en geeft weer terug. Bewustzijn en onbewustzijn. Bewustzijn is gecreĆ«erd en vraagt zich af “waarom zijn we hier?”, het onbewustzijn is gewoon en ademt rustig door. Nu, op dit moment.

  3. Ik heb eens naar die Derek Ogilvie gekeken. Wat een zakkenwasser is dat zeg. Hij doet het overtuigend, daar niet van, maar ik geloof hem geen seconde. Babyfluisteraar: mijn reet. Om over die geestige conversaties nog maar te zwijgen.

  4. I do believe in things unseen, and place faith in beliefs unproven. But I also believe that the eternal life is not necessarily a place but also a state of being–now.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.