Flick Radio: 45 minuten

Bert & Jules

In mijn editing software, Ableton Live, selekteerde ik het geheel. 45:10 minuten. O wacht eens, er zit nog wat ‘wit’ aan het begin. Dat eraf halen. Hola, precies 45 minuten!

Edit-sessie nummer 4 voor Flick Radio zit erop. De lengte en timing van stemmen en muziek zullen nu waarschijnlijk niet meer gewijzigd worden. Morgen gaat Bert met filmmaker Pepijn Kortbeek aan de slag voor de video. Dan hebben we 45 minuten audio en video.

Het is een bijzonder kleurrijk geheel geworden. Tot nu toe hebben we er bijna geen achtergrond geluiden aan toegevoegd. En of het werkt! De muziek is veelal subtiel, soms een wolkje geluid, soms licht groovend, soms met violen, soms met een heel ccMixter nummer eronder.

Volgende week gaan we met technicus Jaap Vermeer alles afronden; stemmen en muziek precies in balans brengen en wellicht toch wat achtergrondgeluiden toevoegen. Dan is het 100% radio-proof en kan het de ether ingeschoten worden. 28 september tussen 20.00 en 21.00 uur, Radio 5.

P.S. Sinds een aantal weken stap ik met muziek het bed in. Voordat ik in slaap val hoor ik muziek in mijn hoofd. En het is niet de muziek die ik de hele dag heb gehoord, maar iets anders. Goeie popliedjes met verrassende arrangementen. En dan val ik in slaap. Door Flick Radio droom ik weer in muziek.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.