De podcastverzamelaar

Wie haalt voor anderen de krenten uit de pap?


Een podcast van een podcast maken?

Ken je Huffduffer nog? Het werd nooit echt groot maar is al best oud en nog altijd fantastisch. Het werd verzonnen en gebouwd door Jeremy Keith. Een gratis tool.

Met Huffduffer kun je heel eenvoudig een podcast-feed maken door links naar de audiobestanden te bundelen. Huffduffer maakt dat proces super eenvoudig en biedt ook nog eens de mogelijkheid om een bestand te taggen zodat binnen Huffduffer verzamelingen aan content ontstaan waarmee je gemakkelijk kunt achterhalen wie nog meer dezelfde audiobestanden gebundeld heeft. Dat schept dan een band. Je kunt met Huffduffer dus heel makkelijk favoriete podcastafleveringen verzamelen en op die manier weer doorgeven aan anderen. Handig voor de podcastverzamelaar met gids aspiraties.

Huffduffer – Creëer je eigen podcast: vind links naar audiobestanden op het web; huffduff de links (voeg ze toe aan je podcast); abonneer je op podcasts van andere gevonden geluiden.

Ik ben ook op Huffduffer te vinden. Check mijn allegaartje van dingen die ik tegenkwam en ook van dingen die ik zelf heb gemaakt: https://huffduffer.com/raaphorst Voor het laatst gebruikte ik de tool 5 jaar geleden, dus het is behoorlijk historisch volgens internettijd wat je er zult aantreffen. Is juist leuk! Misschien moet ik ermee doorgaan want Huffduffer is zo handig om een bundeling vol verrassingen mee aan te leggen. En een beetje een gids voel ik me natuurlijk ook.

Dagelijkse #luistertip van Podcastnetwerk

Een effectief audiogram als ankeiler

Korte video’s (ook wel audiogrammen genoemd) doen het heel goed op social als ankeilers van podcasts. Maar wat is nu de meest effectieve vorm daarin? Met een foto erbij of zonder? Of misschien werken ze wel helemaal niet goed en volstaat alleen een foto? 

Headliner is een tool waarmee je super handige video’s voor social kunt maken. En nog gratis ook! Ik heb de tool nog niet geprobeerd maar ben dat wel van plan. Maar goeds Headliner heeft nu een eigen onderzoekje gedaan naar wat het meest effectief is qua audiogram type:

Headliner In Action: More Clicks, Better CPCs – Headliner

En van de week kwamen ze met een aanvullende test, ook interessant:

Audiogram Faceoff #2: Multiple Images For The Win – Headliner

Het beste van het jaar

En ook Vulture maakte een lijstje van de beste podcast van dit jaar:

The Best Podcasts of 2018 (So Far)

Daarmee kom je de zomer wel door, toch? En ik al helemaal want ik kan de podcasts die ik volg met geen mogelijkheid bijhouden. Er is zoveel en ook zoveel dat ik ook echt goed vind. Een puur luxe probleem dus in the age of podcasting.

Houwen we het hierbij! Geniet van de zon en doe je ding!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.