Favourite Sounds, muzikale soundscapes

Voor mensen die in staat zijn om met de ogen dicht te luisteren, luister eens naar de site Favourite Sounds. Het bestaat geheel uit fonografische geluiden maar heeft een bijzondere samenstelling. Want de geluiden zijn zorgvuldig door een commissie gekozen en samengesteld. Of zoals ze het zelf verwoorden:

On this site you can listen to sounds and soundscapes recorded at specific locations by clicking markers on the Google map. Most are single sounds but some are linked as sequences, during which the map locations automatically change in play

Geluid gekoppeld aan een positie op de kaart, via GPS, ik blijf het fascinerend vinden. En wie weet, misschien zien we er in de toekomst wel een foto bij van hoe het er op dat moment uitzag. Op die manier kunnen we in de toekomst zowel fonografisch als fotografisch gaan reizen in de tijd. Inzoomend op het beeld terwijl we luisteren.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.