Weblogcursus Radio6 voor Media Academie

Media Academie HilversumGisteren en eergisteren heb ik aan twee groepen webloggers voor Radio 6 een weblog cursus gegeven. De locatie was de fraaie Media Acedemie, Hilversum. Tegelijkertijd gaf Wim Noordhoek aan de andere groepen een schrijfcursus. Die heb ik dus helaas moeten missen.

Ik heb het een en ander verteld over sharing economy. De interactie met het publiek. Hergebruik van muziek, foto’s en video’s op basis van Creative Commons licenties. Het hoe en waarom van RSS-feeds. Maar het belangrijkste onderdeel bestond vormde mijn uitleg over het bloggen middels de open source tool WordPressMU die we voor Radio6 gebruiken. De Publieke Omroep gaat steeds vaker WordPress inzetten voor haar weblogs.

Webloggen is een kwestie van doen. Openstaan voor de suggesties van het publiek. Fouten durven maken. Kort en bondig schrijven. Het publiek prikkelen, uitlokken. Dankzij de weblogs ontstaat een directere relatie tussen de makers van de Publieke Omroep en haar publiek. Daar liggen de kansen. De gebruikers, lezers, het publiek wil namelijk betrokkenheid. En daar kan een weblog enorm aan bijdragen.

(CC-BY-NC-SA foto: Bert Kommerij)

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.