in samenraapsel

Luister niet teveel naar jezelf!

Ik heb zo mijn principes. Kan daar lekker star aan vasthouden. En heb juist een bloedhekel aan mensen die overal blind achteraan lopen.

Ik geloof in het hebben van weinig bezittingen. Hoe minder, des te minder afleiding. En je wordt er creatiever van.

Maar het moeten geen dogma’s worden. Jezelf beperken door andermans ideeën is wel een van de stomste dingen die je kunt doen.

En je laten beperken door je eigen gedachten, dat is nog wel het allerallerallerdomste dat je kunt doen.

Dus luister niet teveel naar jezelf! De mooiste dingen kun je namelijk niet bevatten. Maar wel beperken.

Geef een reactie

 1. @Peter: of zoals Zappa ooit zei: “what is the dirtiest part of your body?”. Je brain dus.

  Weten, het intellect, is in het Westen is heilig. De hele maatschappij stoomt je er klaar voor. Leren. Slim zijn. Slim worden. Ergens een grof schandaal. Is kennis een virus, net zoals taal?

  … :)

 2. Hi Marco,
  Weinig bezittingen, mooi uitgangspunt. Ik zal je één van mijn onwrikbare wetten verklappen:

  Travel light

  Hou de dingen slim en simpel. Vermijdt overbodige ballast en overbodige activiteiten. Koppel jezelf en je bedrijf los van materiële status. Het is kostbaar, het beperkt je bewegingsvrijheid en het maakt je log. Trek de grens bij de dagelijkse benodigdheden en gereedschappen.

 3. Zoals met alles is er een plus en een min. Ook met beperken. Je laten beperken door je gedachten = een min. Maar je bezittingen beperken = plus. Mooie dingen beperken lijkt een min, maar soms worden dingen juist nog mooier door ze te beperken. Denk hier aan Goethe: in der Beschrankung zeigt sich der Meister.

 4. Hi Marco,
  Hierboven is iets fout gegaan, en ik had blijkbaar zand in mijn ogen. Ik heet natuurlijk niet Sophie, hoe aardig die naam ook klinkt ;-) Zou je het willen veranderen in Stan Lenssen?
  Thx,
  Stan