(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

De Dutch Podcast Awards – Marco Raaphorst

De Dutch Podcast Awards

Een podcastprijs onder het motto van ‘Wie maakt de beste podcasts?’ en onder genot van bier en borrelnoten is upcoming. En meer van die dingen, goed leesvoer voor de podcastliefhebbert, je leest het hier.


BNR organiseert de Dutch Podcast Awards

Via een tweet van @Podcastnetwerk werd ik getipt over de Dutch Podcast Awards die BNR gaat organiseren. En dat gaat zo: tot 1 augustus kan iedereen er 3 aanmelden. Vervolgens gaat de jury de inzendingen wegen en zal er per categorie een aantal selecteren. Op 1 september gaat de daadwerkelijke stempagina open en die loopt tot en met 20 september door. 

Vervolgens komt er ook een awardsuitreiking dat plaatsvindt tijdens het evenement 20 jaar BNR in Amsterdam.

Dus als je mijn VERVORMER podcast goed vindt dan vind ik het helemaal niet erg (echt niet hoor!) als je ’m tipt.

BNR Expert Podcast Netwerk

Mocht Dotan ooit gaan podcasten…

Een podprater die Engels lullen doet onder het naampje Podnews publiceerde onlangs een stuk in verband met de claim van de webservice Podcast Influencer dat ze je voor 15 ruggen in de iTunes Top 10 kunnen krijgen.  

Podcast Influencer places a value of $15,000 on a top 10 listing. However, this value makes it clear that a place in the Apple Podcast Charts is, in fact, worthless.

Spijker op de kop inderdaad, want wat the F# is die Podcast Chart dan waard?

Placings on Apple’s Podcast Chart can be bought

Tim de Gier over Google For Podcasting

Tim de Gier, een van de heren achter Dag en Nacht Media riep recentelijk wat dingen in de microfoon van BNR. Om precies te zijn, over wat Google voor podcasts gaat doen:

Wat Google voor podcasts gaat doen | BNR

RTL Z constateert: de NL podcast komt op

RTL Z kwam onlangs met een leuk stuk over de podcast. Met opnieuw de usual suspects van Dag en Nacht Media. En met Mark Deuze, hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam, die in het stuk zegt: 

“We zijn steeds minder bereid om verrast te worden. De podcast is een manier om zelf de controle te houden wat je luistert, én ze voegen iets toe met veel kwalitatief hoogwaardige producties.”

De Nederlandse podcast komt op: ‘Je moet wel gevonden worden’ – rtlz.nl – Intiemer dan radio en zelf de controle over wat je waar en wanneer luistert: de podcast verovert de harten van veel Nederlanders. Niet gek, er duiken de laatste maanden steeds meer podcasts op van eigen bodem. En die zijn in trek.

Anchor doet weer slimme dingen toevoegen

Anchor is een tooltje waarmee je op bijvoorbeeld je iPhone of Android foon een podcast kan bouwen. Ik heb het vaak genoemd in mijn podpraat nieuwsbrief omdat de meneertjes en mevrouwtjes van Anchor niet stil zitten en er telkens slimmigheden aan weten toe te voegen. Een van de leuke dingen aan Anchor is naast het gebruikersgemak ook de koppeling met Spotify. Wie met Anchor een podcast maakt staat ermee gelijk op Spotify te shinen. Geinâg! 

Wat ze recentelijk hebben toegevoegd is ook weer super handig. Je kunt nu alle audiobestanden op je foon rechtstreeks importeren in Anchor. Zo kun je bv een mp3tje dat je bv via email ontving naar binnentrekken op Anchor vanaf je foon. En allerlei korte fragmenten tezamen kunnen aan elkaar gelijmd worden tot 1 podcast. 

Introducing Mobile Importing: a new way to build your podcast with Anchor

Anchor bestaat al een paar jaar en begon ooit als een soort audiotwitter maar noemt zich nu al een tijdje een service voor ’The easiest way to start a podcast.’ Tja, wat let je om er ook eentje te gaan maken dan?

Henk Hofstede en ik op Radio 1

Afgelopen donderdag mocht ik samen met Henk Hofstede (NITS) in het programma De Nieuws BV op Radio 1 vertellen over ons gezamenlijke album The Record Man dat we met 30 muzikanten wereldwijd maakten. Een eerbetoon aan onze fan en muziekvriend uit Los Angeles: Ron Kane. 

Uniek album voor een overleden fan. Henk Hofstede en Marco Raaphorst vertellen er over. – De Nieuws BV – NPO Radio 1

En over het bijzondere verhaal achter de single van dat album maakte ik onlangs een podcast voor mijn eigen podcast VERVORMER. Mocht je die gemist hebben, beluister ’m dan nu:

Human Heart – VERVORMER

De mazzel!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.