Binnenkort in Den Haag: Opuh Kantoor

Den Haag is mijn stad. Daar staat mijn bed. Daar staat mijn laptop.
Na vorig jaar een succesvol Blog-Art festival georganiseerd te hebben, ontstond bij ons al snel de behoefte om dit vaker te doen. We bleken succesvol in guerrilla marketing (NOS Journaal, Volkskrant, VPRO De Avonden, NRC.next etc. waren direct enthousiast) en hebben Den Haag en Theater aan het Spui in het zonnetje weten te zetten. Maar we trokken er ook een les uit. En een van de belangrijkste lessen was het zelf produceren van inspirerende evenementen. Dat kan, groot, een festival zijn, maar dat kan ook, klein, een interessant lezing, expositie of iets dergelijks zijn.

De hele dag zie ik de meest bijzondere dingen op mijn laptop voorbij komen. Ik surf van moment naar moment. En die bijzondere momenten deel ik. Vrijwel iedereen die ik ken doet dat ook. Sharing (eerlijk zullen we alles delen) is heel normaal geworden.

“Kijk hier eens, wow!”

We leven in een creatieve tijd waarin tijd en plaats een hele nieuwe betekenis gekregen hebben. Waarin werk en privé samen kunnen vloeien. Waarin we op nieuwe manieren samenwerken. Meer flexibel, meer organisch en soms met waardebepaling op resultaat in plaats van vooraf. En we spreken van Het Nieuwe Werk. Een term die ook door de Rijksoverheid gehanteerd wordt. Daarom zijn wij, samen met Karin Ramaker en Hans Zevenbergen, dit aan het opzetten voor Den Haag. Een Opuh Kantoor waar mensen elkaar zakelijk kunnen ontmoeten onder het genot van een Haags Bakkie, kunnen samenwerken, inspirerende lezingen kunnen bijwonen, een opuh koffie kunnen nuttigen en kunnen VrijMiBo-en (vrijdagmiddagborrel). Dat was er nog niet in Den Haag maar komt binnenkort. Het online sociaal platform hebben we gisteren van start laten gaan onder de naam Offline070. Schrijf je in en doe mee!

Referenties


Reacties

5 reacties op “Binnenkort in Den Haag: Opuh Kantoor”

 1. Stan Lenssen avatar
  Stan Lenssen

  Nu al proficiat met Opuh Kantoor

  Vrije werkers juichen jullie initiatief toe!

 2. @Stan: dank, online gaat het nu al heel hard. Offline zijn we al bijna een jaar in gesprek met bezitters en beheerders van panden… *puf puf*

 3. Stan Lenssen avatar
  Stan Lenssen

  @Marco
  puf puf daar kan ik me iets bij voorstellen. Panden, makelaars, gemeente, bestemmingsplannen. Het doet me weer denken aan mijn winkeltijd. Maar altijd vonden we uiteindelijk toch wel een mooi plekje.
  Gaat jullie ook lukken. Veel succes :-)

 4. Het zal zeker een aanwist zijn voor Den Haag!!
  (en het imago als saaie stad)
  Maar dan alleen geen Haags Bakkie, maar goed gevulde mokken ;-)

 5. @judith: inderdaad ja! Haagse Strijkijzer Bakkies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.