(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Aan podcasts valt geld te verdienen

Gert-Jaap Hoekman hoofdredacteur van NU.nl is positief. In tegenstelling tot de iPhone app levert hun podcast wel geld op. En uit cijfers in Amerika blijkt dat de advertentie inkomsten van 2017 ten opzichte van 2016 met 85% zijn gestegen. 

De podcast is een progressief gebeuren!


Aflevering 3 (Gert-Jaap Hoekman) – Frank News sprak met Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van Nu.nl. Over niks willen missen en niet alles kunnen. Over gemiste kansen bij Nieuwe Revu. Over nieuwe kansen van podcasts en de toekomst van nu.nl

Podcasts pakken poen – In de Verenigde Staten halen verschillende podcastbedrijven miljoenen aan kapitaal op en ook dichter bij huis wordt de sector steeds professioneler. Na meer dan een decennium vallen en opstaan lijkt de podcastmarkt eindelijk volwassen te worden.

Audiotrends: podcasts – breken ze nu écht door? – Frankwatching – Frankwatching dook in het fenomeen de podcast. Een aardig artikel met wat interessante crosslinks en cijfermatige onderbouwingen.

Podcast Measurement Technical Guidelines – IAB Tech Lab – De advertentie inkomsten van podcasts zijn in Amerika met 85% gestegen in 2017 ten opzichte van 2016. Interessant daarom is het rapport Podcast Measurement Technical Guidelines 2.0 dat gratis als PDF te downloaden is.

/r/podcasting: Podcast News and Discussion for Podcasters and Their Podcasts – Podcasting op Reddit weleens gecheckt? Het staat boordevol handige podcast tips, zowel over de techniek als promo/marketing zaken.

AlarmPod – AlarmPod is een iOS-app waarmee je elke ochtend wakker kunt worden met je favoriete podcast afleveringen.

Audio samples from “Natural TTS Synthesis by Conditioning WaveNet on Mel Spectrogram Predictions” – Tacotron 2 is het nieuwe tekst-naar-spraaksysteem van Google en het is niet te onderscheiden van een echte stem. De toekomst … onvoorspelbaar!

Dat was ’m weer. Dit keer zonder een rant van mijner zijde. Moet kunnen en kan ik me weer wat sneller richting die strandtenten begeven om m’n eigûh in de zon te zetten…

De mazzel!

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts (montage, sound design, muziekcompositie, regie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.