Live Looping aan de Raaphorstlaan

Gisteren was ik bij muzikant en muziekcontrolerhacker Steven Kruyswijk op bezoek. Hij woont aan de Raaphorstlaan notabene!! Op 24 september spelen we samen op Freelance Factory Utrecht en de Creatief/Ondernemend Borrel. Terwijl de koffie liep speelde Steven een stukkie op zijn Hammond:

Ik stelde voor “eigenlijk moeten we die hele studio van jou voor de borrel naar Utrecht verhuizen”. Dat dit hem niet gaat worden, snapt iedereen.

Mijn meegebrachte Levende Klankbeelden 2.0 Set bestond uit een gitaar, een interface, een WahWah pedaal en een MacBook Pro. Met dat spul kan ik gitaar opnemen en het laten loopen zodat ik er ook nog andere dingen bij kan spelen. Ik kan ook stukken gesproken woord instarten als sample en live met de audio gaan kleien. Misschien dat Steven er precies zo’n set naast zet maar dan met live drums en piano die hij erbij speelt. Zoiets. We zoeken nog een beetje naar het format. Het doel is improviseren nieuwe stijl zeg maar.

Kom dat zien komt dat zien op de Freelance Factory Utrecht en de Creatief/Ondernemend Borrel!

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.