In Barcelona

Net terug van 6 dagen Barcelona.

In Barcelona doet men niet moeilijk. Waarom zou je ook met die hitte. Oude gebouwen worden niet angstvallig als museumstukken ingezet maar gewoon gebruikt. Ook het oude ziekenhuis waar Gaudi overleed. En alles mag blijven staan. Of ze combineren het met iets moderns. En het barst er van de gave streetart. Traditie en vernieuwing gaan er hand in hand. Alles tezamen in een juxtapose.

In Barcelona haasten de bewoners zich niet. Waarom zou je ook met die hitte. Alle banken en stoelen op straat worden volop benut.

In Barcelona zie je nauwelijks mensen met een mobiel bellen, laat staan dat ze willen internetten. Waarom zou je ook met die hitte.

Barcelona heeft het gewonnen van Den Haag. In vrijwel alle opzichten.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

4 reacties

  1. Ik ruik het zo ongeveer weer.
    Had ik geen kinderen ik zou terugverhuisd zijn al jaren geleden.
    Als ze groot genoeg zijn (nu ongeveer) moet ik ze toch eens Barcelona laten proeven.

    Wat die bankjes betreft. Het valt mij altijd op dat mensen vlak bij elkaar gaan zitten, niet zoals hier een pik-afstand bewaren. En zakenlui en chique dames zitten gewoon naast zwervers, zelfde bankje. Ze converseren zelfs.

  2. Ben in korte broek door die stad getrokken. 2 maal in de zee gezwommen. Kunst ligt daar op straat. Ik stelde me voor dat zo’n Wilders die stad verschrikkelijk zou vinden. Die had liever in plaats van al die krullen en bogen gewoon rechte betonblokken gezien. Ook architectuur en veel goedkoper.

  3. heb heimwee, een beetje. de rust, de kalmte. geen gejaag en herrie. mensen lezen als ze staan te wachten. (zag ik in china ook trouwens) en men genoot daar meer van de zon, de wind, het eten. had de indruk dat men er gewoon meer de tijd voor nam. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.