Schijnveiligheid op Schiphol?

Beste douanier van Schiphol,

Hoewel mijn blog heel ergens anders over gaat wil ik toch iets kwijt. Een paar weken geleden werd ik samen met mijn vriendin door u gecontroleerd. We moesten de riemen afdoen. Al onze bezittingen gingen door de scan. De laptop werd gecontroleerd. Alle flesjes met water, sapjes en limonade moesten weggegooid worden. En ik werd van top tot teen gefouilleerd. Toen pas mochten we verder lopen.

We besloten voordat we vliegtuig in zouden stappen nog wat bij een eetgelegenheid te bestellen. Na het afrekenen liep ik naar de tafel waar bestek lag. En ik vertelde het mijn vriendin: “kijk, ik kan gewoon wat messen meenemen als handbagage, zouden we dat willen.”

De flessen water worden na de douane ook overal verkocht. Net als allerlei heftig brandbare artikelen zoals parfums, haarlak en dergelijke. Eerst streng controleren en daarna is alles weer toegestaan? Ik snap het niet.

Meneer de douanier, snapt u het zelf wel?

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

5 reacties

  1. Volgens mij wordt, als je tax free een fles wijn ofzo koopt deze geseald. Een drankje uit het cafe ofzo mag niet mee, en ik ben ook vaak voor een tweede keer gecontroleerd vlak voor de instap. Maar misschien is het veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.