KlankBeeld Raaphorst: Sunset or Sadness?

Gepubliceerd op

Fresher

Credits


Wil je mijn blogposts per e-mail of middels een feedreader ontvangen? Abonneer je dan hier.
Voor een kleine donatie zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, kijk op de donatiepagina.

Door Marco Raaphorst

maakt altijd muziek

12 reacties

 1. Gek, de muziek op zich, zonder naar de foto te kijken, vind ik wel goed en maakt me nieuwsgierig, maar naast de foto doet ze me veel minder en maakt ze me juist ongeduldig. Grappig contrast. De foto doet me weinig; wellicht ligt ’t daaraan.

 2. @Maurice: je hebt gelijk. Ik moet de definitie ook eigenlijk aanpassen. Met KlankBeeld probeer ik elke week een stuk muziek neer te zetten. De inspiratie hoeft niet altijd van dat beeld te komen. Met name omdat ik muziek maak, kijkend naar een tool met allerlei schuifjes en knopjes :) Kortom: in dit geval zocht ik een foto die er een beetje op aansloot, maar ik ben het met je eens dat het niet zo passend is.

  Maar een foto en een stuk muziek is een mooie combinatie, anders is het bericht zo.. uhm, leeg.

  Als je een beter foto suggestie hebt, graag! Het moet wel een foto met een Creative Commons licentie zijn.

 3. Ja, ik dacht dat je compositie een antwoord was op de foto. Dat vind ik juist zo mooi aan het woord ‘KlankBeeld’. Het gaat niet alleen om een samensmelten van verschillende zintuiglijke indrukken, maar het heeft ook iets van klankbord, iets wat resoneert. In dit geval zou dat de foto in de muziek zijn.
  Ik heb even nagedacht over een andere foto, maar da’s best lastig. Vooral omdat Berts stem zo prachtig dominant is, dat die me gelijk aan de beeldenstroom van Flick Radio doet denken. Eén enkele foto kan daar nooit tegenop.
  Maar hoe dan ook, vooral doorgaan met deze ‘opgelegde’ opdracht! Uit de combinatie kunnen hele mooie dingen ontstaan, lijkt me.

 4. muziek geeft de foto een latin sausje maar is voor een foto te veel, er zouden meer foto’s bij moeten
  was met de eerste foto niet, daar paste het wel bij 1 foto

 5. zelf maak ik diashows(ifoto) met bestaande muziek, is best lastig om ze bij elkaar te brengen maar als het lukt dubbel plezier

 6. @gurdonark: yeah, Ramones length :) Didn’t want to make it longer but boring. Needed more time :) And I like short tracks for some music. Picture suggestion is ok but it lacks something. Don’t know really.

  @roel1943: jazeker! ik hou me aanbevolen. Als je een diashow hebt kan ik er ook een keer wat muziek onderzetten voor KlankBeeld. Verse muziek dus.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.