Creativiteit

Gisteren sprak ik met Jan van der Sluis over een lezing die ik in november ga geven voor Stimulansz. Met als onderwerp: creativiteit.

Hoewel ik lezingen gegeven heb met onderwerpen als ‘Remix Culture’, ‘Sharing Economy’, ‘The Art of Sampling’, ‘Web 2.0 4 me’, ik heb er nog nooit een over het onderwerp creativiteit gegeven. En dat is raar omdat creativiteit in al die lezingen de verbindende factor is. Dat is wat ik ben. Ik ben maker. Creatief maker.

Veel mensen zouden veel creatiever willen zijn. Waarschijnlijk waren ze dat als kind wel. Alle kinderen worden namelijk creatief geboren en later afgeremd door volwassenen. “doe niet zo raar!” Daarom maken kinderen ook de mooiste dingen. Roepen ze de leukste dingen. Zingen ze op de grappigste manier in hun onverstaanbare Engels met liedjes mee. Dansen ze het grappigst. Steken ze heerlijk de tong uit en trekken gekke bekken.

Creativiteit heeft met expressie te maken. dinGen anDers doen dan anDeren. Omdat dat leuk is. En niemand er dood aan gaat. Lekker een beetje gek doen. Heerlijk verkennen, ontdekken en veranderen. Gewoon doen. Wat anderen ervan vinden moeten zij weten.

:-p

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts (montage, sound design, muziekcompositie, regie)

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.