Definitie van creativiteit

Over creativiteit heb ik vaker geschreven, voorgelegd aan bekenden en wildvreemden. Dit is de definitie volgens Wikipedia | Creativiteit:

Creativiteit wordt in de verschillende wetenschappen nogal verschillend geïnterpreteerd, maar wijst in het algemeen naar een vermogen om iets nieuws te scheppen.

Ik ken mensen die beweren dat ze niet creatief zijn. Sommigen zijn ZZP-er, sommigen werken in loondienst. Niet creatief zijn is dodelijk. Dan maak je niets nieuws meer. Dan staakt het.

Mijn lezing over Creativiteit is klaar voor een tournee. Broodnodig.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

3 reacties

  1. Hoe kan iemand beweren niet creatief te zijn? Dat is zoiets als een vis die zegt niet te kunnen zwemmen. Creativiteit is wat we zijn, we zijn een manifestatie van creatieve expressie. Iemand kan besluiten zich nauwelijks creatief te uiten, jezelf totaal niet creatief uiten is volgens mij onmogelijk. Iemand zei me ooit: iedereen kan zingen, alleen hoe we zingen is voor iedereen verschillend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.