Erwin Blom adviseert de Publieke Omroep

Vandaag te horen bij Immovator. Ik kan er helaas niet bij zijn.

Vriend Blom schiet hier ongelofelijk raak. Het is nu echt 2voor12 (of moet ik 3voor12 zeggen…) voor de NPO! Uitdagingen mensen, maar vooral ook een kwestie van DOEN!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

3 reacties

 1. Erwin Blom verwoord het erg goed. En dat (bijna) zonder plaatjes.
  Van publiek naar community, media op maat en rechten delen is waar het om gaat.
  Ik ben benieuwd naar zijn toekomstige producties

 2. Idd een knappe, strakke én passionele presentatie. Goed resumé, heer Burgers.

  Daarbij valt me bovendien op, hoe zeer de individuele mens in zijn verhaal centraal staat. Hij heeft ’t niet alleen over de ‘gebruiker’ als individu met wensen en een stem, maar ook over “mensen met veel creativiteit” die je de ruimte moet geven (de P van personeel…). Authenticiteit is volgens mij het sleutelwoord hierin.

  Ik vraag me wel af, of een dergelijk verhaal ooit effect sorteert bij zo’n logge – en ook politiek geladen – organisatie als de omroep. ’t is natuurlijk niet de eerste keer, dat E.B. zoiets roept…
  En het is niet de eerste keer, dat een dergelijk democratiseringsdenken t.a.v. traditionele media door de techniek wordt ingegeven. In de jaren ’60 dachten videokunstenaars ook een vuist te kunnen maken tegen de gevestigde zenders door met hun betaalbare videocamera’s zelf te gaan produceren. Macht en geld komen hierbij al snel om de hoek kijken en maken, in mijn ogen althans, dergelijke iniatieven al snel tot hopeloze idealen. Maar misschien ben ik te pessimistisch… en is het idd een kwestie van doen.

 3. Ik weet niet of het effect heeft. Ben geen kenner natuurlijk maar hoor ook veel over de het onbegrip van oude media over nieuwe media. Maar goed, Erwin heeft een visie en het is goed om die uit te dragen.

  Ben wel van mening dat het zaak is om dingen te doen. Op internet heb je niet veel meer nodig dan een goed idee en gaan! Doen dus, ja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.