(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

“Mail … Kimp?”

2 sponsoren

Afgelopen maandag sprak ik met Bert Boerland van Wunderkraut over het financieel ondersteunen van mijn podcastserie die 29 januari aanstaande van start zal gaan. Er was alleen 1 probleemje: reclameboodschappen in een podcast worden toch altijd geskipt?

Op een gegeven moment kwam (natuurlijk) de Serial podcast ter sprake. En ineens viel er een kwartje bij mij: die Mailchimp *kuch* MailKimp promo (een klassieker), die skipte ik niet! Ik vroeg het Bert en inderdaad, ook hij skipte die promo nooit.

We werden het eens, een goeie promo irriteert niet, sterker nog: die wordt juist met graagte beluisterd. Dus daar ligt voor mij de uitdaging: een promo maken die niet geskipt gaat worden!

Wunderkraut is sponsor voor 3 van mijn 6 podcastafleveringen. Voor de andere 3 vond ik een andere sponsor: seats2meet. Ook voor hun ga ik een unieke promo ontwikkelen die niet irriteert en dus niet geskipt gaat worden.

Beide sponsoren krijgen een 30 seconden promo in de eerste 5 minuten en een 10-seconden naamsvermelding op het eind. Ze betalen er mij een klein maandsalaris voor, een leuk financieel steuntje in de rug dus. En een goed experiment voor alle betrokken partijen om te kijken wat het effect hiervan zal zijn. Alles valt en staat met de kwaliteit van de podcast en de luistercijfers.

Blendle Audio

Donderdagochtend 11 januari zag ik dat Blendle iets had toegevoegd aan haar app: Blendle Audio. Een dagelijkse gesproken opsomming van al het goeie, de highlights van de dag. Ik moet zeggen dat het heel mooi gedaan is. Je kunt de items skippen en de integratie met iOS is perfect en werkt net zo handig als een podcast-app. 

Vandaag introduceren we Blendle Audio – Alexander Klöpping – Medium

Newsroom

Op 8 januari deze week zag nog een dagelijks nieuwspodcast het licht: Newsroom van BNR en het Financieele Dagblad. Dit alles in navolging van NU.nl die het dagelijks podcasten vanuit Amerika naar Nederland heeft gehaald. Goed afgekeken van The Daily van The New York Times. 

Newsroom | BNR — Overcast

Geen slimme naam …

De BNR podcasts blijken het overigens vrij goed te doen qua luisterbereik:

Molcast

Het tv-programma Wie is de Mol? heeft nu ook een podcast. Maar wel eentje die wel helemaal los van het programma staat. Voor en door de fans:

Trust Nobody – Een podcast over Wie is de Mol?

Hier laat ik het even bij want ik ben zo enorm druk met mijn eigen podcast…Meer goed nieuws, volop violen, next time…

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.