Does-Not-Follow-Me-Back

Sommige mensen op Twitter hebben er plezier in om iemand die zij volgen maar die niet terug volgt aan de lijst Does-Not-Follow-Me-Back toe te voegen.

Mensen die mij gaan volgen en er vervolgens vanuit gaan dat ik hetzelfde moet doen zijn niet fris onder hun petje. Doe normaal zeg! Dat soort mensen gaan in een café naast iemand zitten en roepen dan na 10 minuten: “zo, nu ben jij mijn vriend”. Dat idee. Schrikbeeld. Opzouten!

Hieronder een paar regels die ik min of meer voor mezelf hanteer om uit te vogelen of ik wel of niet iemand ga volgen op Twitter:

 • de persoon tweet op karakteristieke wijze
 • de persoon is een bekende
 • de persoon is communicatief op twitter
 • de persoon heeft een paar keer op een leuke manier gereageerd op mijn tweets

Veel mensen betrap ik erop dat ze stiekem zoveel mogelijk volgers willen hebben. Mij zegt dat helemaal niets. Tweet gewoon iets goeds. Ontroer me. Breng me op andere gedachten. En laat zien wat je kunt!

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

7 reacties

 1. Wat dat betreft doen sommige mensen op Twitter hetzelfde als op Hyves: vriendjes verzamelen. Hoe meer vriendjes, hoe beter en als je niet terugvolgt hebben ze niks aan je. Op die manier gaat het om de cijfertjes, niet om de interactie en de lol daarvan.

 2. Helemaal mee eens! Met mijn vorige account heb ik uit beleefdheid elke volger teruggevolgd. Wat krijg je dan op een gegeven moment? 20.000 berichten per dag in de trant van ‘ik heb koffie gezet’ en ‘ik doe nu pizza in de oven’.
  Account opgeheven, opnieuw begonnen en nu alleen heel egoïstisch mensen volgen die ik echt interessant vind. Wel met slotje, daarvan is het nadeel dat niet-terugvolgers je reacties op hun tweets niet kunnen zien. Maar dat is niet hun verantwoordelijkheid.

 3. Net als Bakkel zie ik die nare reclame van Hi voor me. Het was ‘vroeger’ al zo met Livejournal etc. “i added you as friend, so you have to add me back, or I will delete you,”.

  Kom op mensen, het is geen wedstrijd van wie heeft de meeste followers, friends, likes of weet ik veel wat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.