Adieu, sweet 2017!

“Reis ver, drink wijn, denk na

Lach hard, duik diep

Kom terug” 

– Spinvis

Dat ouwe internetgevoel

2017 was een goed jaar voor de podcast. Ook in Nederland. Tijdens het avondje over de podcast, 30 november jongstleden in Dauphine, gierde dat ouwe internetgevoel weer eens door mijn lijf. Dat wat de 99% van de natie totaal nog niet in de gaten heeft was hier voelbaar. Dat wat vanuit de onderstroom nu aan het ontstaan is. We worstelen ons los van het verleden en zetten een deur open naar het onbekende.

Die hele avond is overigens inmiddels in zijn geheel terug te luisteren. Doe dat!

Creatieve radio is dood. Leve de podcast! by NVJ | Free Listening on SoundCloud

S-Town

The Atlantic heeft een eindejaarslijst gemaakt van de 50 beste podcasts. In het Engels natuurlijk. Daar zit prachtspul tussen. Op nummer 2: S-Town. Het is mijn persoonlijke nummer één. S-Town oversteeg alles naar mijn idee. Een levensveranderende luisterervaring!

The 50 Best Podcasts of 2017 – The Atlantic

S-Town Podcast

Koken en lopen

Koken is überpopulair en dus is het niet zo vreemd dat Hiske Versprille, foodie voor Het Parool, een podcast over culinairiteit is begonnen:

Cheft – Dag en Nacht

Lebowski is natuurlijk hip en happening als modernistisch uitgever, het lag dus voor de hand dat ook zij zouden gaan podcasten. Net als het Vlaamse Wanderland doen zij een wandeltocht met hun hoofdpersonage.

Geluidstechnisch is het helaas nog niet optimaal allemaal:

Lopen Met Lebowski #1 – Elly Biesters — Lebowski Publishers — Overcast

Song Exploder

Een van mijn favoriete podcasts over muziek is Song Exploder. Daarin worden songs tot op het bot uitgekleed door de makers zelf. Vol prachtige details over het maakproces.

In de meest recente aflevering van Jamie Lidell’s (zelf ook muzikant) Hanging out with audiophiles podcast spreekt hij met de maker van Song Exploder:Hrishikesh Hirway (zelf ook muzikant). Een bijzonder ervaren en succesvol podcastmaker die een boel tips geeft over hoe hij Song Exploder maakt:

Hanging Out With Audiophiles – Ep8 – Hrishikesh Hirway (song exploder podcast) — hanging out with audiophiles — Overcast

Daar wil ik het bij laten voor dit jaar. Met veel plezier heb ik dit jaar wat van de krenten uit de podcastpap voor u, mijn fijne lezert, bij elkander getypt. Daar kreeg ik af en toe hele leuke reacties op. Een steun in de rug om hiermee door te gaan. Opdat die 1% ooit 99% zal gaan worden…

Heb een goed uiteinde!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.