Gisteren

Gisteren kon je mij vinden op Amsterdam Noord. Ik was er om een History of Sampling les van 3 uur te geven aan de School of Audio Enginering (SAE). De trip daar naartoe is altijd dik genieten. Het pontje dat je naar IJplein brengt. De koele wind van het water. De weidse omgeving.

Op de terugreis zat een jong meisje naast mij. En tegenover haar, haar klasgenoot. Denk ik. Hij had vet haar, puistjes, een leren jack en slimfitjeans aan. Zijn accent klonk kak. Het meisje zat de hele tocht tot aan Leiden te smsen met iemand die interesse in haar had. Maar dat was eigenlijk raar vond ze, al giechelend, want hij wist toch dat zij een vriendje had? De klasgenoot gaf af en toe adviezen. Om maar iets te zeggen, zo leek het. Tussen hen hing een bepaalde spanning. Het meisje had ook slimfitjeans aan. En bij het verlaten van de trein bleek nog meer de synchroniciteit tussen die twee.

Zij had het ook nog over haar abonnement van 1000 SMSjes per maand gehad. In de bundel. Dat wilde die klasgenoot ook wel.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.