Uit vrije wil doneren?

In Amerika kijkt niemand van het begrip Public Radio op. Radio die betaald wordt door het publiek. Huh? Ja inderdaad het publiek zorgt ervoor dat bijvoorbeeld This American Life al sinds 1995 haar geweldige radioprogramma maken kan. Ook Radiolab wordt volledig door de luisteraars ondersteund. In beide radioprogramma’s hoor je voordat de show begint een korte oproep om te doneren.

Hier in Nederland vinden sommige mensen zo’n omroep tot doneren een manier van bedelen. Zo bleek ook vanavond tijdens de #blogpraat chat op Twitter. Gelukkig deelt lang niet iedereen die negatieve mening. Ik vind een oproep tot doneren een oproep om Uit Vrije Wil iets bij te dragen. Het hoeft niet maar is wel zeer welkom. En nogal vriendelijk als je het mij vraagt. Met name voor mijn werk is dit zeer welkom want eigenlijk maak ik het liefst dingen die online beluisterd en bekeken kunnen worden, ben ik niet afhankelijk van opdrachtgevers maar kan ik de dingen hier op mijn blog doen zoals ik ze wens.

Zo’n oproep tot doneren, zoals bijvoorbeeld This American Life altijd in het begin van de podcast van haar show aankondigt, dat klinkt in mijn oren als een zeer vriendelijke oproep. Een oproep die ik veel liever hoor dan de schreeuwerige commercials die je normaliter op de radio hoort!

Simpel gezegd: het liefst werk ik op onafhankelijke basis, kan ik lekker met eigen gang gaan. Vandaar de Doneerknop aan de rechterkant van mijn site. Nu maar hopen dat het zijn vruchten gaat afwerpen!


Reacties

Eén reactie op “Uit vrije wil doneren?”

  1. Misschien zijn wij (Nederlanders) er wel gewoon te krenterig voor… Zelf heb ik er geen enkel bezwaar tegen om te betalen aan iemand die mij iets biedt wat de moeite waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.