Zo klinkt het in Den Haag

Een paar maanden geleden zat ik met de Haagse fotograaf Roel Wijnants op een bankje bij de Hofvijver. Hij zei toen:

Ik wil de mensen laten zien wat ik zie.

Ik heb dat ook maar dan met geluid. Ik wil laten horen wat ik hoor. En dus heb ik altijd een audio-recorder bij me. Het is een vak apart want je kunt niet net als een fotograaf even inzoomen met je microfoon. Je moet er echt bij gaan staan als je een gesprek hoort. Even oogcontact zoeken. Een praatje maken. En je hebt snel last van de wind die in je microfoon blaast, achtergrond geluiden, regen die op je dure opname-apparatuur valt. Maar ik doe het graag.

Veel van mijn opnames zet ik op mijn eigen site Melodiefabriek, op Hofstijl en de laatste tijd ook op de internationale site Aporee. Dat laatste is erg leuk omdat je daar via een Google Map aangeeft waar de opname gemaakt is. Aporee is alleen voor fonografische opnames (lees: niet muzikale of andersoortig gearrangeerde opnames) bedoeld. De hele wereld zit erop. Fascinerend dus, want iemand uit India zou zomaar even kunnen luisteren naar mijn opname op Scheveningen.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.