Muziek bij video, zoals het niet moet

Een voorbeeld van een video waarbij de makers niet goed nagedacht hebben over de rol van muziek. Waarschijnlijk denken ze dat deze muziek de aandacht trekt. En dat klopt, maar aandacht is niet het belangrijkste. Ik denk dat de boodschap namelijk op deze manier heel slecht overkomt. De muziek vervormd letterlijk het verhaal.

Harde opgefokte muziek zorgt niet voor het ontspannen toelaten van een verhaal met een boodschap. Heel veel video’s gaan daar de mist mee in. De misvatting die aandacht heet. Kijkcijfers zeggen namelijk helemaal niets. Maar echte aandacht zegt alles.

Dit soort video’s zijn zo ongelofelijk passé. Simpelweg omdat ze niet werken. Ze fokken je op. #fail


Reacties

9 reacties op “Muziek bij video, zoals het niet moet”

 1. Haha, klopt. Zonder de tekst onder je video te hebben gelezen, bekeek en beluisterde ik eerst de video. Wat er gebeurde: ik zat in de muziek, niet in het verhaal. Misschien heeft dit ermee te maken of je meer auditief of meer visueel bent ingesteld maar het effect op mij was dat ik geen spat binnen laat van de boodschap. Wel een leuk muziekje trouwens.

 2. @Peter: ook al ben je heel visueel ingesteld, audio en muziek speelt nog steeds een grote rol. Zonder geluid krijgen beelden een andere boodschap. Wij zijn in eerste instantie het meest alert op geluid. Juist dat wat je niet ziet, maar wel kunt horen. Gevaar bijvoorbeeld.

 3. Man man man, is dát slecht!

 4. Mijn hemel….. Tranen springen in de ogen, en dan zat ik niet eens in de muziek.
  O, Marco. Ideetje. Misschien moet jij een eigen versie er naast zetten. Is het direct voor iedereen duidelijk.

 5. @Arthur: is wel een idee, ff zien wanneer en hoe

 6. Hey ja, ik ben benieuwd naar hoe jouw versie @Marco.

 7. Harald Heukers avatar
  Harald Heukers

  Had veel subtieler gekund. Als je een agressief muziekje gebruikt, gebruik dan ook agressieve transities en beelden. Past nu niet bij elkaar en de timing in de video past zich niet aan bij de pieken en dalen in het muzikale stuk

 8. Helemaal met Harald eens. De plank volledig mis!!

 9. Idd, we zijn heel alert op geluid. Zag laatst een interview terug met Raymond Depardon, een bekende fotograaf. Op de vraag waarom hij later erbij is gaan filmen antwoordde hij “vanwege het geluid”. De bewegende beelden vond hij niet het belangrijkste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.