Muzikaal verledentijd: MAM in Paradiso

Gepubliceerd op

MAM @ Paradiso

Gisteren op Twitter had ik het met mhoove over mijn muzikale verleden. Zoiets vraagt om een blogpost van meer dan 140 karakters.

Volgens mij was het 1993 dat ik in Paradiso speelde. Voor een bomvolle grote zaal deden we met MAM het voorprogramma van The Scene. Ik was 25 jaartjes jong. John van Vuren (organisator van het Haagse Parkpop) leefde toen nog en was manager van de band. Het was een warme dag in juni/juli. Tegen John zei ik dat er ongezond weinig zuurstof in de lucht hing maar hij antwoordde in vrolijk schoor Haags terug: “lekkah toch!”.

We speelden wel vaker met The Scene. Leuk contact had ik meestal met Otto Cooymans, de toetsenist van de band. Een onwijs hartelijke vogel. Na afloop van het concert kwam Hans van der Lubbe, bassist van De Dijk (broer van zanger Huub), een babbeltje maken. We speelden toentertijd ook af en toe in het voorprogramma van De Dijk.

De doorbrak van The Scene, ik stond er met mijn neus bovenop. Een lekker bandje. Thé Lau zorgde voor de drive in de sound, een hele goeie gitarist is hij. Jaren schouwen en douwen werd plotsklaps omgezet in bomvolle zalen waar het zweet langs de muren droop.

Het is een verleden waar ik met plezier op terugkijk. Zie hierrrr voor wat foto’s van toentertijd.


Wil je mijn blogposts per e-mail of middels een feedreader ontvangen? Abonneer je dan hier.
Voor een kleine donatie zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, kijk op de donatiepagina.

Door Marco Raaphorst

maakt altijd muziek

6 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.