in uitgesproken

Bloggen na de dood van de Dutch Bloggies

Oh godohgodohgodohgod, ja want hoe moet dat nou toch verder?

Bloggen na de dood van de Dutch Bloggies (mp3)

Wil je mijn blogposts per e-mail of middels een feedreader ontvangen? Abonneer je hier.

Voor een kleine donatie zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, kijk op de donatiepagina.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Bloggen is de bron, ook al ligt die van mij thans stil (niet klikken hoor) en dat brengen jullie perfect.
  Fraai format deze audio. Tandem power.

  Een blog, een goed URL, is het eerste visitekaartje.
  You can only make a first impression once.

  [en nu ik nog]

 2. @Maurits: niet teveel nadenken, doen!

  Een blog is voor mij een ding waarin ik kan laten zien wat ik doe. En een methode om kritiek, positief en negatief, op het werk van anderen te leveren. Mijn perspectief ten opzichte van de rest.

  En een blog verandert. Een blog is nooit af. Een blog is een soort continue research, showcase en ga zo maar door.

  Ik denk per stukje, per blogpost. Sommige weblogs stelden jarenlang weinig voor totdat op een dag er ineens een compleet andere stuk verscheen. Ik heb dat vaak meegemaakt. Prachtig. Daarom is het blog ook een meer ‘scratchbook’ achtig iets. We gaan niet de perfecte profeet lopen uit te hangen.

  Uiteindelijk hoop ik dat dit blog mijn blog, mijn verhaal vertelt. In alle oprechtheid. Niet perfect.

 3. Los van de hele discussie ben ik van mening dat ook de huisvrouwenpoezenblogs bestaansrecht hebben. Zolang iemand de behoefte voelt om te vertellen en een ander om het te lezen vind ik het nogal voorbarig om de patient weblog dood te verklaren. En de verklaring van de bloggies-jury was blijkbaar niet helder genoeg, want nogal wat mensen hebben de boodschap niet begrepen. De Bloggies zijn per 2011 dood (R.I.P.), weblogs zijn springlevend.

 4. @Jooper: zeker. Juist dat alles bij elkaar maakt het interessant vind ik. Altijd gedaan. En dat was de charme van de Dutch Bloggies. En ik had altijd de hoop dat het niet professioneler zou worden dan dat. Of beter gezegd: gladder. Want daar heb ik met de meeste media zo’n hekel aan, dat gladde oneerlijke gedoe. Dat streven naar perfectie. Die meisjes met die gladgeshopte gezichtjes.

  Een blogger stinkt gewoon uit zijn bek terwijl hij eens even de pure waarheid van zich af gaat bloggen. Publish!

 5. Dutch Bloggies hoe zat dat ook alweer met die haan die drie keer kraaide? Iets met je eigen ziel verloochenen, omdat het ff beter uitkomt.

  Bloggen aan het uitsterven? Ik geloof er niks van. Zie er steeds meer, kom ze overal tegen. Met Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube als verlengstukken. Echt niet als vervangers!

  Wie bloggen dood verklaard is gewoon een beetje moe, moet er even tussenuit. Geen probleem, mag. Maar ga niet roepen dat ’t voorbij is. Die gedroomde Selffulfilling Prophesy gaat echt niet werken.

  Mijn blog is mijn zeepkist. De plek waar ik mijn boodschap naar de buitenwereld kan roepen. Ongecensureerd en helemaal zoals ik het wil. Zonder regels, alleen de mijne dan. En da’s een mooi, veelgebruikt en blijvend recht, voor iedereen!