De kwaliteit van je dag beïnvloeden

Henry David Thoreau was een Amerikaans schrijver en filosoof. Hij is vooral bekend om zijn boek Walden, waarin hij zijn ervaringen beschreef met het nastreven van een eenvoudige levensstijl. Hij heeft ook een bekend essay geschreven over burgerlijke ongehoorzaamheid. Thoreau werd bekend als een activist tegen de slavernij, voor behoud van de wildernis, en sommigen beschouwen hem als een pacifist.

Henry David Thoreau | Wikipedia

En van Thoreau is de quote:

De kwaliteit van je dag beïnvloeden, dat is de grootste onder de kunsten.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

3 reacties

  1. Je moet inderdaad tegenwoordig sterk in je schoenen staan om niet te vallen voor alle verleidingen die deze consumptie maatschappij je bieden en proberen te verlokken. Uiteindelijk maakt het allemaal niet gelukkig en de kunst is om de kern van je zelf te vinden.

  2. @madbello: ik denk het ook. Overbodige meuk kopen, dat doen de meeste mensen, toch heeft het vrij weinig zin. Vluchtigheid, waan van de dag. Uiteindelijk beklijft kwaliteit denk ik. Tenminste, dat is mijn vertrouwen.

    Dat wat je aandacht geeft, groeit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.