Latin Playboys, niet-perfect is goed genoeg

Toen begin jaren 90 David Hidalgo, de liedjesschrijver van Los Lobos, zijn nieuwe nummers die hij aan de keukentafel met een 4-sporen cassetterecorder opgenomen had aan producer Mitchell Froom (Crowded House etc.) liet horen vielen deze direct in de smaak. Niet alleen vond Mitchell ze goed genoeg om ze in huidige demo-vorm uit te brengen, ook wilde hij zelf in de band spelen. Louie PĆ©rez van Los Bobos werd aan de band toegevoegd, evenals geluidsmagiĆ«r Tchad Blake. Samen vormden zij de Latin Playboys een band die zich niet liet beperken tot vaste songstructuren en een traditioneel opnameproces. Straatgeluiden, onaffe liedjes, rare instrumentaties, lofi geluiden en meer van dat soort speelzigheden kwamen op de 2 CD’s terecht die de heren zouden maken. Ik heb ze alle twee al weer bijna 20 jaar dankbaar in de kast staan.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.