Opuh Koffie 3 jaar!

Op 7 maart 2007 besloot ik op Flickr de groep Haags Bakkie op te richten. Ik had online veel contact gekregen met Hagenezen die net als ik Den Haag in foto’s probeerden vast te leggen. Dat vroeg om een afspraak In Real Life, een ‘bakkie doen’, vandaar de naam Haags Bakkie. Vanaf het begin was het een groot succes. De groep groeide snel en eens in de 2 maanden was er wel ergens in de stad een ‘bakkie’ waar meestal zo’n 10-15 man en vrouw op afkwam.

Het jaar erop bedacht ik dat het misschien ook wel een idee zou zijn om wekelijks op woensdag een Opuh Koffie te doen. Toegankelijk voor iedereen die iets met Den Haag heeft en in staat is al om 9 uur ’s ochtends in een koffietentje te verschijnen. Dat bleek te kloppen en ook anderen hadden daar oren naar. Het werd al snel een wekelijks ritueel. Zonder enige verplichting, zonder enig doel, zonder netwerk of andersoortige ‘date’-achtige bijbedoelingen. Juist daarom houden we het al zo lang vol, denk ik. Omdat niets hoeft, maar alles kan. Aanstaande woensdag bestaat Opuh Koffie alweer 3 jaar. Ermee stoppen is ondenkbaar.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

2 reacties

  1. Ik ben nu bijna een jaar een regelmatige bezoeker van de Opuh Koffie. Elke keer is het weer een verrassing wie er komt en wat hij te melden heeft over politiek/hobby/dagelijks gebeuren/werk en noem het maar op. Bijna altijd is het aan het eind van de ochtend: shit, is het al weer zo laat? Wat vliegt de tijd! Misschien is het raadzaam om te vermelden dat bij Aan de Overkant
    a- de koffie uitstekend is (evenals de verse jus)
    b- je bediend wordt en dus niet in de rij hoeft te staan.
    c- je er prima kan lunchen
    d- het ook goed is als je pas om 10.00 uur of later op komt dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.