Naam en nummer stemmen niet overeen

Gepubliceerd op

Op mijn zakelijke giropas van de ING staat:
Melodiefabriek
M.A. Raaphorst

Van de Kamer van Koophandel mag ik beide namen als handelsnamen gebruiken. Toch krijg ik regelmatig van klanten een opmerking dat naam en rekeningnummer niet overeenstemmen als ze M.A. Raaphorst i.pv. Melodiefabriek gebruiken. Que?

Ik vind dit zo’n ongelofelijke #FAIL van de banken. Kan iemand dat niet even oplossen?! Een bedrijf, zeker een eenmansbedrijf, kan zeker op naam van een persoon staan. Zeker omdat de pasjes ook zo bedrukt worden. Zo ongelofelijk moeilijk is dat toch niet anno 2011?

Sukkels!


Wil je mijn blogposts per e-mail of middels een feedreader ontvangen? Abonneer je dan hier.
Voor een kleine donatie zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, kijk op de donatiepagina.

Door Marco Raaphorst

muzikant, sounddesigner en podcastmaker

3 reacties

  1. Toen ik mijn naam Eduard’s Layout Service veranderde in De Multimediahoek en dit doorgaf aan de ING, werd de oude naam (die nog steeds geregistreerd staat) ook niet meer geaccepteerd. In database blijkbaar alleen koppeling naar bedrijfsnaam.

  2. @Eduard: ja 1 naam die gehanteerd wordt, dat denk ik ook. Voor ZZP-ers die ook een abstracte handelsnaam hanteren erg jammer.

    Ik heb vroeger bij Novib veel betalingsverkeer geautomatiseerd. Er zat veel verschil tussen banken, sommigen deden minder rigide controle op naam-nummer dan anderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.