Onderweg

De beelden had ik nog in het hoofd zitten. Ik heb de video vorig jaar een paar dagen voor kerst opgenomen. Vanuit de trein. Samen met mijn dochter Puck reisde ik richting Amsterdam Sloterdijk.

De muziek maakte ik vandaag zonder naar de beelden te kijken.

Onderweg en de opwinding van het samenvoegen.

Update: Arthur Hendriks maakte een herbewerking van mijn versie.

Het nummer “Onderweg” van Marco Raaphorst heb ik bewerk in mijn eigen stijl. De sound design achtige background is van Marco en de fluit cello en strijkersarrangement is van mijzelf. Hoop dat het gelukt is. Laat maar weten.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

4 reacties

  1. Dat muziek beeld enorm kan versterken is bekend. Is bij mij tenminste bekend. Dat je dit zo goed kunt aantonen door één langgerekt, ongemonteerd shot met deze muziek te combineren vind ik bijzonder. Als ik die zie zou ik willen dat ik zelf muziek bij door mij geschoten beelden kan componeren.

  2. @Michel: dank je! Waar het voor mij in zit is het gevoel dat ik bij de beelden heb en de beweging die ik in de beelden zie/voel dat meestal iets van het tempo en ritmiek bepaalt. Tegelijkertijd zijn contrasten soms ook mooi, voegen ze iets toe dat het beeld ‘mist’. Daar komt het, als ik erover nadenk, op neer, maar ik doe het eigenlijk op gevoel.

  3. Dat gevoel zit wel goed. Ik hoor de trein door het hele nummer, en alles wat je onderweg aan geluid tegenkomt. Dat is het !! Ik ga ook weer aan de slag Marco. Lekker!!
    Oja, volgens mij zat je bovenin, klopt dat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.